Geven organisaties in 2018 meer uit aan cybersecurity?

Volgens  Gartner is dat wel het geval. Zij verwachten een groei in cybersecurity uitgaven van 8% ten opzichte van de uitgaven in 2017.  Naast de angst slachtoffer te worden van een van de vele cyber of malware aanvallen, en een verbeterd bewustzijn van de cybersecurity risico’s, is in Europa de invoering van de GDPR wetgeving een van de door Gartner aangegeven oorzaken. Met een stijging van bijna 10% is de toename bij Identity en Access Management naar verwachting van Gartner het grootst. Ook Security Services groeien sterk van 53 naar 58 miljard dollar (+ 9%).

Skills tekort

Het tekort aan de juist security skills en de technische complexiteit en het dreigingslandschap zullen volgens Gartner de overgang naar automatisering en outsourcing blijven stimuleren. “Kennis en ervaring zijn schaars daarom zullen organisaties externe hulp zoeken bij beveiligingsadviseurs, security service providers en outsourcers,” zei Mr. Contu. “In 2018 zullen de uitgaven voor beveiliging onderdelenservice in totaal $ 18,5 miljard bedragen, een stijging van 11 procent ten opzichte van 2017.”

Meer over hoe je te verdedigen tegen cybersecurity door het verhogen van het security bewustzijn op onze Security Awareness Tip van de Week.