Intel en McAfee willen af van PC passwords

Onlangs publiceerde PC World een interessant artikel inzake de visie van de Intel en McAfee inzake het gebruik van biometrics.

Vergeet het gebruik van in te typen wachtwoorden, Intel wil dat je de biometrische kenmerken van je lichaam gebruikt om in te loggen in e-mail en voor het online bankieren.

McAfee software, die biometrische technologie zal gebruiken om gebruikers te authenticeren, zal voor download beschikbaar komen voor het einde van het jaar, dit zei vorige week Kirk Skaugen, senior vice president en general manager van de PC Client Group bij Intel.

“Uw persoonlijke biometrie elimineert de noodzaak om wachtwoorden voor Windows login en uiteindelijk voor al uw website accounts steeds opnieuw in te voeren,” zei Skaugen.

Verdere productdetails waren niet direct beschikbaar. Maar een van de belangrijkste nadelen in het gebruik van pc’s en tablets is het onthouden van wachtwoorden. Een gemiddelde gebruiker heeft ongeveer 18 wachtwoorden en biometrische authenticatie kan het gebruik vereenvoudigen, aldus Skaugen.